wie zijn wij - De studieclub
15665
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15665,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

wie zijn wij

Als ouder heb je niet altijd de tijd om je kind goed te helpen met het schoolwerk. Binnen de lessen kan ook niet altijd aan de behoefte van de individuele leerling voldaan worden. Dit kan ervoor zorgen dat een leerling de stof niet snapt of ongemotiveerd raken en zelfs angstig wordt tijdens het maken van toetsen en daardoor slechte cijfers haalt.

 

De studieclub biedt de uitkomst. Een team van zeer gemotiveerde en ervaren studenten ondersteunen scholieren van de basisschool en middelbare school. De studenten zijn ook actief in het sociale leven van Abcoude waardoor veel scholieren de studenten kennen. Dat zorgt ervoor dat de leerlingen zich snel thuis voelen op de studieclub.

de studenten

Max Brinkhof

Hoi, ik ben Max! ik ben 20 jaar oud en ik werk nu 2 jaar bij de studieclub als studiebegeleider en bijles docent. Ik studeer nu al 2 jaar bedrijfskunde aan de HVA en mijn hobby’s zijn hockey en tennis. Ik vind het heel leuk om op de studieclub te werken want het is een fijne omgeving waarin ik kinderen goed kan begeleiden bij hun schoolcarrière.

Rostom Maktouf

Ik ben Rostom Maktouf, ik zit in het tweede jaar van mijn studie psychologie. Ik werk nu al drie jaar met plezier bij de studieclub. De studieclub is een leuke werkplek die aansluit op mijn studie. Voor leerlingen biedt de studieclub een goede leer- en werkomgeving.

Thom Brinkhof

Hoi, mijn naam is Thom Brinkhof. Momenteel ben ik een derdejaars econometrie student aan de VU. Ik ben 22 jaar oud en ik vind het heerlijk om te sporten. Hockey en tennis zijn mijn grootste hobby’s. Naast dat ik zelf hockey, ben ik met veel plezier al 9 jaar trainer en coach bij Abcoude.

Sinds de oprichting van de studieclub, werk ik hier als bijlesdocent en huiswerkbegeleider met bètavakken als specialiteit. Ik haal er heel veel plezier uit om leerlingen te kunnen helpen, of het nou iemand is uit groep 8 of iemand in zijn examenjaar. Op de studieclub krijgen leerlingen op hun eigen tempo en niveau de stof uitgelegd. Dit is uit eigen ervaring gelijk terug te zien in de cijfers. Er is niks leukers om een leerling te zien opbloeien door het halen van hogere cijfers.

De studieclub is de perfecte werkplek voor een hogere productiviteit. Een fijne rustige werkplek met enorm veel persoonlijke aandacht voor elke student.

Domenico Maktouf

Mijn naam is Domenico Maktouf en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer momenteel fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en zit in mijn tweede studiejaar. Ik werk bij de studieclub sinds de oprichting in 2016/2017. Ik werk bij de studieclub, omdat het natuurlijk geld verdient als bijbaan, maar ook omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken en te zorgen dat zij hun schooljaar halen en met een gerust hart de zomervakantie in kunnen. Wat de studieclub in mijn ogen biedt is dat kinderen een rustige plek hebben om te werken en een extra mogelijkheid om hulp te vragen voor onderdelen van het onderwijs waar zij het lastig mee hebben. Daarnaast kan er op een andere manier uitgelegd worden dan docenten dat doen op school en is het veel persoonlijker, wat voor veel kinderen toch wel goed werkt.

Floris Buitendijk

Ik ben Floris Buitendijk,

 

Sinds september 2020 ben ik begonnen met de studie Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik geef nu ongeveer vier jaar bijles op de studieclub. Ik vind het heel leuk om hier bijles te geven. De sfeer is altijd goed, de collega’s zijn allemaal vriendelijk en ik vind het leuk om de leerlingen te helpen en te zien groeien.

Marije Ebbens

De studieclub bestaat al meer dan vijf jaar en heeft vele leerlingen uit Abcoude en omgeving geholpen met hun schoolwerk.  Na 25 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt te hebben, ben ik de trotse eigenaar van de studieclub. Bovendien begeleid ik leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Amsterdam die ondersteuning nodig hebben, zodat zij hun loopbaan in het reguliere voortgezet en hoger onderwijs kunnen vervolgen.

Dankzij mijn ervaring als pedagoog, docent en mentor heb ik me gespecialiseerd in het helpen van leerlingen bij het leren en het omgaan met blokkades en stress op school. Ik ben lid van de Landelijke organisatie Remedial Teachers en heb verschillende trainingen en cursussen gevolgd om leerlingen uit het basisonderwijs te helpen met begrijpend lezen en rekenonderwijs.

Ik geloof in de theorie van neuroplasticiteit: elk brein is voortdurend in ontwikkeling. De studieclub creëert een omgeving en ontwikkelt methoden die passen bij wat het kind moet leren en hoe het kind moet leren. Dit zal ervoor zorgen dat een kind meer zelfvertrouwen krijgt en meer gemotiveerd is om naar school te gaan.

diensten

huiswerkbegeleiding

Leerlingen op de middelbare school hebben vaak moeite met plannen van hun huiswerk. De huiswerklas biedt een oplossing.

individuele begeleiding

De studieclub biedt drie verschillende soorten individuele begeleiding namelijk: studiecoaching, bijles, coach, blokkadestress en faalangst.

trainingen

De studieclub biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan, om de overgang naar het voortgezet onderwijs zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

verhalen van leerlingen en ouders