wie zijn wij - De studieclub
15665
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15665,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

wie zijn wij

Als ouder heb je niet altijd de tijd om je kind goed te helpen met het schoolwerk. Binnen de lessen kan ook niet altijd aan de behoefte van de individuele leerling voldaan worden. Dit kan ervoor zorgen dat een leerling de stof niet snapt of ongemotiveerd raken en zelfs angstig wordt tijdens het maken van toetsen en daardoor slechte cijfers haalt.

 

De studieclub biedt de uitkomst. Een team van zeer gemotiveerde en ervaren studenten ondersteunen scholieren van de basisschool en middelbare school. De studenten zijn ook actief in het sociale leven van Abcoude waardoor veel scholieren de studenten kennen. Dat zorgt ervoor dat de leerlingen zich snel thuis voelen op de studieclub.

de studenten

Alexander Tenback

Ik ben Alexander, een derdejaars bedrijfskunde student aan de VU. Ik ben momenteel bezig met mijn bachelorscriptie en specialisatie in economie en vind het heerlijk om te sporten.

 

Ik werk nu al 3 jaar als bijlesdocent in vakken als economie en wiskunde. Ik hou ervan om mensen te kunnen ondersteunen in hun scholing. Dit is tenslotte een van de meest belangrijke aspecten voor het toekomstperspectief.

 

Dit gezegd hebbende, er is geen betere plek om aan je toekomst te werken dan bij de studieclub. Een rustige werkplek met studenten die al veel ervaring hebben met het ondersteunen van scholieren.

Nadine Jansen

Ik ben Nadine Jansen, tweedejaars student aan de Nederlandse Filmacademie en ik werk sinds begin 2017 bij de studieclub. Ik werk bij de studieclub, omdat ik het leuk vind om kinderen vanuit mijn eigen middelbare school ervaring te ondersteunen in hun schoolwerk. Je ziet ze dan groeien op hun eigen manier waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen. Daarnaast is het fijn om de kennis die ik zes jaar lang heb opgedaan te kunnen blijven gebruiken en voor een ander in te kunnen zetten.

 

De studieclub biedt veel persoonlijke aandacht, is een rustgevende werkplek en draagt een algeheel fijne sfeer om je schoolwerk in te maken of samen met een begeleider je kennis bij te spijkeren.

Marijne Koster

Ik ben Marijne. Dit jaar studeer ik af als hbo-pedagoog. Met veel plezier werk ik al drie jaar bij de studieclub. Zelf had ik vroeger bijles rekenen en ik vond het verschrikkelijk om er naar toe te gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat de kinderen die ik begeleid met een fijn gevoel naar de studieclub komen.

 

Tijdens mijn begeleiding probeer ik goed te kijken naar wat elk kind individueel nodig heeft. Ik denk dat het belangrijk is om oog te hebben voor het karakter van het kind en samen met het kind (en de ouder) te zoeken naar een werkvorm die goed voelt en zin heeft. Het is mooi om te zien hoe het zelfvertrouwen van de kinderen steeds groter wordt naarmate ze de stof beter beheersen. De studieclub is een veilige omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en waar ze dat extra stukje structuur en/of hulp kunnen krijgen om hun schoolwerk tot een goed resultaat te brengen.

Wouter de Ligt

Ik ben Wouter de Ligt en ik studeer econometrie aan de UvA. Vorig jaar ben ik hier komen werken als bijlesdocent en huiswerkbegeleider. De studieclub is een goede plek om zelfstandig of met begeleiding te werken aan school. Er hangt een serieuze, maar ook gezellige sfeer.

Max Brinkhof

Hoi, ik ben Max! ik ben 20 jaar oud en ik werk nu 2 jaar bij de studieclub als studiebegeleider en bijles docent. Ik studeer nu al 2 jaar bedrijfskunde aan de HVA en mijn hobby’s zijn hockey en tennis. Ik vind het heel leuk om op de studieclub te werken want het is een fijne omgeving waarin ik kinderen goed kan begeleiden bij hun schoolcarrière.

Rostom Maktouf

Ik ben Rostom Maktouf, ik zit in het tweede jaar van mijn studie psychologie. Ik werk nu al drie jaar met plezier bij de studieclub. De studieclub is een leuke werkplek die aansluit op mijn studie. Voor leerlingen biedt de studieclub een goede leer en werk omgeving.

Thom Brinkhof

Hoi, mijn naam is Thom Brinkhof. Momenteel ben ik een derdejaars econometrie student aan de VU. Ik ben 22 jaar oud en ik vind het heerlijk om te sporten. Hockey en tennis zijn mijn grootste hobby’s. Naast dat ik zelf hockey, ben ik met veel plezier al 9 jaar trainer en coach bij Abcoude.

Sinds de oprichting van de studieclub, werk ik hier als bijlesdocent en huiswerkbegeleider met bètavakken als specialiteit. Ik haal er heel veel plezier uit om leerlingen te kunnen helpen, of het nou iemand is uit groep 8 of iemand in zijn examenjaar. Op de studieclub krijgen leerlingen op hun eigen tempo en niveau de stof uitgelegd. Dit is uit eigen ervaring gelijk terug te zien in de cijfers. Er is niks leukers om een leerling te zien opbloeien door het halen van hogere cijfers.

De studieclub is de perfecte werkplek voor een hogere productiviteit. Een fijne rustige werkplek met enorm veel persoonlijke aandacht voor elke student.

Domenico Maktouf

Mijn naam is Domenico Maktouf en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer momenteel fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en zit in mijn tweede studiejaar. Ik werk bij de studieclub sinds de oprichting in 2016/2017. Ik werk bij de studieclub, omdat het natuurlijk geld verdient als bijbaan, maar ook omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken en te zorgen dat zij hun schooljaar halen en met een gerust hart de zomervakantie in kunnen. Wat de studieclub in mijn ogen biedt is dat kinderen een rustige plek hebben om te werken en een extra mogelijkheid om hulp te vragen voor onderdelen van het onderwijs waar zij het lastig mee hebben. Daarnaast kan er op een andere manier uitgelegd worden dan docenten dat doen op school en is het veel persoonlijker, wat voor veel kinderen toch wel goed werkt.

Wouter Duif

Ik ben Wouter, 24 jaar en ik studeer Science, Business and Innovation aan de Vrije Universiteit. Sinds het voorjaar van 2017 werk ik bij de studieclub en ik heb het al die tijd een fijne omgeving gevonden om in te werken. Een rustige studieplek is iets wat ik zelf ook erg waardeer en daarom maak ik zelf ook wel eens gebruik van de faciliteiten van de studieclub, wanneer ik tentamens heb. Tijdens bijlessen en huiswerkbegeleiding probeer ik de rustige sfeer voor het leren dan ook te creëren, zodat iedereen goed aan de slag kan.

Floris Buitendijk

Ik ben Floris Buitendijk,

 

Sinds september 2020 ben ik begonnen met de studie Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Ik geef nu ongeveer twee jaar bijles op de studieclub. Ik vind het heel leuk om hier bijles te geven. De sfeer is altijd goed, de collega’s zijn allemaal vriendelijk en ik vind het leuk om de leerlingen te helpen en te zien groeien.

Marije Ebbens

Op 1 augustus 2020 heb ik het stokje overgenomen en ben ik de trotse eigenaar van de studieclub. Ik werk al meer dan 25 jaar met veel plezier in het voorgezet onderwijs.  De afgelopen 15 jaar heb ik veel contacten en ervaring opgedaan op de verschillende scholen in Abcoude, Amsterdam en omgeving.

 

Als ervaren pedagoog en didacticus heb ik mezelf gespecialiseerd in het ondersteunen van leerlingen in het leren leren en het omgaan met blokkades en stress op school. Ik ben een grote voorstander van de theorie van neuroplasticiteit.

Elk brein is gemaakt om continue te leren en is voortdurend in ontwikkeling. De studieclub creëert een omgeving en ontwikkelt methoden die passen bij wat het kind moet leren en hoe het kind moet leren. Hierdoor zal een kind meer zelfvertrouwen krijgen en meer gemotiveerd zijn in school.

diensten

huiswerkbegeleiding

Leerlingen op de middelbare school hebben vaak moeite met plannen van hun huiswerk. De huiswerklas biedt een oplossing.

individuele begeleiding

De studieclub biedt drie verschillende soorten individuele begeleiding namelijk: studiecoaching, bijles, coach, blokkadestress en faalangst.

trainingen

De studieclub biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan, om de overgang naar het voortgezet onderwijs zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

verhalen van leerlingen en ouders