wie zijn wij - De studieclub
15665
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15665,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

wie zijn wij

Als ouder heb je niet altijd de tijd om je kind goed te helpen met het schoolwerk. Binnen de lessen kan ook niet altijd aan de behoefte van de individuele leerling voldaan worden. Dit kan ervoor zorgen dat een leerling de stof niet snapt of ongemotiveerd raken en zelfs angstig wordt tijdens het maken van toetsen en daardoor slechte cijfers haalt.

 

De studieclub biedt de uitkomst. Een team van zeer gemotiveerde en ervaren studenten ondersteunen scholieren van de basisschool en middelbare school. De studenten zijn ook actief in het sociale leven van Abcoude waardoor veel scholieren de studenten kennen. Dat zorgt ervoor dat de leerlingen zich snel thuis voelen op de studieclub.

de studenten

Olivier Haagen

Mijn naam is Olivier. Ik studeer Artificial Intelligence  in Nijmegen.

Ik help leerlingen met plezier met hun schoolwerk, tijdens huiswerkbegeleiding of bijles. Het kan zijn dat leerlingen moeite hebben met specifieke vakken, met plannen of met leren in het algemeen.

Heel vaak zie ik dat het in leerlingen zit, maar dat er voor iedereen iets anders nodig is om het eruit te halen. Op de studieclub, wordt per leerling gekeken wat er nodig is om ervoor te zorgen dat het zowel op school als met de leerlingen zelf goed gaat.

Ik heb gemerkt dat de studieclub al op veel leerlingen een positieve invloed heeft gehad. Ik ben dan ook altijd erg blij wanneer ik hoor dat leerlingen er goed voor staan op school en zich beter voelen over school!

Teddie van den Berg

Ik ben Teddie en ik zit in het tweede jaar van de studie Creative Business aan de HvA. Ik ben vorig jaar begonnen bij de Studieclub als bijles docent.

Ik vind het leuk om de kinderen te zien groeien in hun zelfvertrouwen na individuele begeleiding. De sfeer op de studieclub is rustig en fijn, er is voor iedereen aandacht en voor iedereen ruimte om zichzelf te zijn. Zelf vind ik het ook fijn om in een serieuze maar ook gezellige sfeer te werken en dit is precies wat de studieclub biedt!

Marijne Koster

Ik ben Marijne. Dit jaar studeer ik af als hbo-pedagoog. Met veel plezier werk ik al drie jaar bij de studieclub. Zelf had ik vroeger bijles rekenen en ik vond het verschrikkelijk om er naar toe te gaan. Daarom vind ik het belangrijk dat de kinderen die ik begeleid met een fijn gevoel naar de studieclub komen.

Tijdens mijn begeleiding probeer ik goed te kijken naar wat elk kind individueel nodig heeft. Ik denk dat het belangrijk is om oog te hebben voor het karakter van het kind en samen met het kind (en de ouder) te zoeken naar een werkvorm die goed voelt en zin heeft. Het is mooi om te zien hoe het zelfvertrouwen van de kinderen steeds groter wordt naarmate ze de stof beter beheersen. De studieclub is een veilige omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn en waar ze dat extra stukje structuur en/of hulp kunnen krijgen om hun schoolwerk tot een goed resultaat te brengen.

Wouter de Ligt

Ik ben Wouter de Ligt en ik studeer econometrie aan de UvA. Vorig jaar ben ik hier komen werken als bijlesdocent en huiswerkbegeleider. De studieclub is een goede plek om zelfstandig of met begeleiding te werken aan school. Er hangt een serieuze, maar ook gezellige sfeer.

Max Brinkhof

Hoi, ik ben Max! ik ben 20 jaar oud en ik werk nu 2 jaar bij de studieclub als studiebegeleider en bijles docent. Ik studeer nu al 2 jaar bedrijfskunde aan de HVA en mijn hobby’s zijn hockey en tennis. Ik vind het heel leuk om op de studieclub te werken want het is een fijne omgeving waarin ik kinderen goed kan begeleiden bij hun schoolcarrière.

Rostom Maktouf

Ik ben Rostom Maktouf, ik zit in het tweede jaar van mijn studie psychologie. Ik werk nu al drie jaar met plezier bij de studieclub. De studieclub is een leuke werkplek die aansluit op mijn studie. Voor leerlingen biedt de studieclub een goede leer- en werkomgeving.

Thom Brinkhof

Hoi, mijn naam is Thom Brinkhof. Momenteel ben ik een derdejaars econometrie student aan de VU. Ik ben 22 jaar oud en ik vind het heerlijk om te sporten. Hockey en tennis zijn mijn grootste hobby’s. Naast dat ik zelf hockey, ben ik met veel plezier al 9 jaar trainer en coach bij Abcoude.

Sinds de oprichting van de studieclub, werk ik hier als bijlesdocent en huiswerkbegeleider met bètavakken als specialiteit. Ik haal er heel veel plezier uit om leerlingen te kunnen helpen, of het nou iemand is uit groep 8 of iemand in zijn examenjaar. Op de studieclub krijgen leerlingen op hun eigen tempo en niveau de stof uitgelegd. Dit is uit eigen ervaring gelijk terug te zien in de cijfers. Er is niks leukers om een leerling te zien opbloeien door het halen van hogere cijfers.

De studieclub is de perfecte werkplek voor een hogere productiviteit. Een fijne rustige werkplek met enorm veel persoonlijke aandacht voor elke student.

Domenico Maktouf

Mijn naam is Domenico Maktouf en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer momenteel fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam en zit in mijn tweede studiejaar. Ik werk bij de studieclub sinds de oprichting in 2016/2017. Ik werk bij de studieclub, omdat het natuurlijk geld verdient als bijbaan, maar ook omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken en te zorgen dat zij hun schooljaar halen en met een gerust hart de zomervakantie in kunnen. Wat de studieclub in mijn ogen biedt is dat kinderen een rustige plek hebben om te werken en een extra mogelijkheid om hulp te vragen voor onderdelen van het onderwijs waar zij het lastig mee hebben. Daarnaast kan er op een andere manier uitgelegd worden dan docenten dat doen op school en is het veel persoonlijker, wat voor veel kinderen toch wel goed werkt.

Tijmen van Gelder

Hoi, ik ben Tijmen. Ik ben 18 jaar en ik doe op het moment de dubbele bachelor wis- en natuurkunde aan de TU Delft.

Ik werk sinds kort als huiswerkbegeleider bij de studieclub. Mijn eerste indruk van de studieclub is dat mijn collega’s heel vriendelijk en behulpzaam zijn, wat het een fijne plek maakt om te werken aan school. Ik vind het daarom ook heel leuk dat ik hier de komende tijd mijn steentje bij kan dragen.

Floris Buitendijk

Ik ben Floris Buitendijk,

 

Sinds september 2020 ben ik begonnen met de studie Medische Informatiekunde aan de Universiteit van Amsterdam.

Ik geef nu ongeveer vier jaar bijles op de studieclub. Ik vind het heel leuk om hier bijles te geven. De sfeer is altijd goed, de collega’s zijn allemaal vriendelijk en ik vind het leuk om de leerlingen te helpen en te zien groeien.

Marije Ebbens

Op 1 augustus 2020 heb ik het stokje overgenomen en ben ik de trotse eigenaar van de studieclub. Ik werk al meer dan 25 jaar met veel plezier in het voorgezet onderwijs.  De afgelopen 15 jaar heb ik veel contacten en ervaring opgedaan op de verschillende scholen in Abcoude, Amsterdam en omgeving.

 

Als ervaren pedagoog en didacticus heb ik mezelf gespecialiseerd in het ondersteunen van leerlingen in het leren leren en het omgaan met blokkades en stress op school. Ik ben een grote voorstander van de theorie van neuroplasticiteit.

Elk brein is gemaakt om continue te leren en is voortdurend in ontwikkeling. De studieclub creëert een omgeving en ontwikkelt methoden die passen bij wat het kind moet leren en hoe het kind moet leren. Hierdoor zal een kind meer zelfvertrouwen krijgen en meer gemotiveerd zijn in school.

diensten

huiswerkbegeleiding

Leerlingen op de middelbare school hebben vaak moeite met plannen van hun huiswerk. De huiswerklas biedt een oplossing.

individuele begeleiding

De studieclub biedt drie verschillende soorten individuele begeleiding namelijk: studiecoaching, bijles, coach, blokkadestress en faalangst.

trainingen

De studieclub biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan, om de overgang naar het voortgezet onderwijs zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

verhalen van leerlingen en ouders