trainingen - De studieclub in Abcoude
15639
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15639,bridge-core-2.5.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-23.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

trainingen

brugklastraining:

De overgang van basisschool naar het voortgezet onderwijs is voor kinderen een grote stap, zowel op cognitief als op sociaal-emotioneel gebied. De studieclub biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan, om deze overgang zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur en een terugkomdag. Deze training zorgt voor een relaxte start op het voortgezet onderwijs.

 

De brugklastraining:

 • oefent met studievaardigheden
 • oefent met het maken van een planning
 • oefent met het leren van begrippen en afkortingen
 • oefent met het ontvangen en geven van goede feedback

eindtoets trainingen:

De Eindtoets van groep 8 kan zorgen voor veel spanning en onzekerheid. Vooral omdat sommige op jonge leeftijd nog niet goed kunnen overzien wat er van hen gevraagd wordt en er een zekere druk ervaren wordt.  De spanning voor de Cito kan ervoor zorgen dat het kind minder goed na kan denken. Door de gedachten ‘ ik kan het niet’  of ‘ ik moet die score halen want anders… ’ te vervangen met helpende gedachten, blijft uw kind  rustig en de resultaten behaalt die je waard bent.

 

De Entreetoets training

 • bereidt leerlingen voor op de Eindtoets.
 • geeft leerlingen meer zelfvertrouwen tijdens het maken van entree, cito en eindtoetsen.
 • herhaalt vaardigheden en leert nieuwe vaardigheden aan
 • leert leerlingen trucjes die ze kunnen gebruiken tijdens de toetsen.
 • leert leerlingen negatieve gedachten te vervangen door helpende gedachten.

training ‘plannen kun je leren’

Bij ‘plannen kun je leren’ ondersteunt de Studieclub de leerling met het organiseren van het werk. Zo leren de leerlingen te plannen, samenvatten en effectief te leren.

De studieclub biedt zowel groepstrainingen als individuele trainingen aan, om deze moeilijke materie eigen te maken. De training bestaat uit vijf bijeenkomsten van een uur en een terugkomdag.

 

De training:

 • leert planningen te maken (voor meer informatie zie- hyperlink)
 • helpt met het organiseren van schoolwerk.
 • leert samen te vatten met behulp van een woordenweb en/of mindmap.
 • geeft feedback op de behaalde doelstellingen en resultaten (hoe sta ik ervoor, wat is de volgende stap)

training blokkadestress of faalangst

Blokkadestress of faalangst is iets wel kunnen, maar onderuitgaan op het moment dat de spanning je capaciteiten aantast: je concentratievermogen neemt af, je kan plotseling niet meer uit je woorden komen. Dit wordt ook wel een black-out genoemd. Hierdoor haal je slechte cijfers op school en raakt de motivatie weg. Een training helpt om van deze blokkadestress of faalangst af te komen. Door je gedachtepatroon te veranderen kan je namelijk van deze blokkade/faalangst afkomen.

 

De training:

 • leert leerling patronen en verwachtingen te herkennen
 • leert leerlingen op andere gedachten te brengen zodat je hersenen niet meer blokkeren.
 • leert de leerling anders te denken zodat de hersenen niet meer blokkeren.

 

De trainer heeft de erkende training van Lefgasten van Pia Crul gevolgd en heeft een CPION geregistreerde Post HBO-getuigschrift. Voor meer informatie over de blokkadetraining: www.piacrul.nl.

De studieclub biedt naast groepstrainingen ook individuele coaching aan voor meer informatie, klik hier voor meer informatie over deze individuele begeleiding.

Extra informatie voor leerlingen klik hier

diensten

huiswerkbegeleiding

Leerlingen op de middelbare school hebben vaak moeite met plannen van hun huiswerk. De huiswerklas biedt een oplossing.

individuele begeleiding

De studieclub biedt drie verschillende soorten individuele begeleiding namelijk: studiecoaching, bijles, coach, blokkadestress en faalangst.

verhalen van leerlingen en ouders