Over ons: Wie zijn wij?

De Studieclub is een leerpraktijk met een unieke, persoonlijke aanpak. Uw kind krijgt exact de begeleiding die het nodig heeft. Daarom maken we voor ieder kind een eigen plan . We combineren uitgebreide psychologische, pedagogische en didactische kennis. Voor de een betekent dit een fijne, rustige plek waar je onder begeleiding huiswerk kan maken. Daarnaast krijgt uw kind hulp bij het plannen, structureren en overhoren. Andere kinderen hebben er baat bij om naast huiswerkbegeleiding ook een een faalangsttraining te krijgen. Momenteel zijn we druk bezig om ons te ontwikkelen in preateaching.  Voor het zelfbeeld van kinderen en jongeren met dyslexie en dyscalculie is het van belang om de leerstof die aan bod zal komen ‘voor’  te zijn in de behandeling. Op die manier profiteren ze ook meer van de (klassikale) instructie. Daarnaast heeft  de Studieclub een groot netwerk met professionele coaches, psychologen en begeleiders. 

De Studieclub ondersteunt scholieren van de basisschool (groep 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (van VMBO t/m Gymnasium). De schooltijd is een zeer intensieve periode voor kinderen en ouders. Het combineren van school, werk, sociale verplichtingen en vrije tijd kan heel complex zijn. Soms lopen leerlingen daarin vast is er behoefte aan externe ondersteuning en begeleiding. De persoonlijke en professionele aanpak van de studieclub zorgt voor een omgeving die de schoolprestaties van onze clubleden optimaliseert.

Wij zijn in Abcoude gevestigd waardoor de scholieren uit Abcoude rustig in hun eigen omgeving huiswerkbegeleiding kunnen krijgen, en daarna meer vrije tijd overhouden.

 

Marije Ebbens

 Even voorstellen

 Op 1 augustus 2020 heb ik het stokje van Agnès Hylkema overgenomen en ben ik de trotse eigenaar van de Studieclub. Ik heb ruim 25 jaar ervaring  in het voortgezet onderwijs. Binnen de lessen kan niet altijd aan de behoefte van individuele leerlingen voldaan worden.  Dit kan ervoor zorgen dat leerlingen ongemotiveerd raken of faalangstig worden voor hun schoolwerk en slechte cijfers halen. Daarnaast weet ik veel over het onderwijsaanbod van de scholen in Abcoude, Amsterdam en omgeving.  Jongeren hebben de hulp van hun ouders nodig bij het plannen en organiseren van hun werk. Als ouder heb je niet altijd de tijd om goed te kunnen helpen. Met de Studieclub wil ik mijn pedagogische en didactische kennis combineren en leerlingen  uit het basis- en voortgezet onderwijs ondersteunen.