Over ons: Wie zijn wij?

De Studieclub is een leerpraktijk met een unieke, persoonlijke aanpak. Uw kind krijgt exact de begeleiding die het nodig heeft. Daarom maken we voor ieder kind een eigen plan .

We combineren uitgebreide psychologische, pedagogische en didactische kennis.

Voor de een betekent dit een fijne, rustige plek waar je onder begeleiding huiswerk kan maken. Daarnaast krijgt uw kind hulp bij het plannen, structureren en overhoren. Andere kinderen hebben er baat bij om naast huiswerkbegeleiding ook een werkgeheugentraining of een faalangsttraining te krijgen. Daarin is de huiswerkclub uniek omdat alle psychologische kennis onder een dak zit. En zo leveren we optimaal resultaat.

De studieclub ondersteunt scholieren van de basisschool (groep 7 en 8) en het voortgezet onderwijs (van VMBO t/m Gymnasium). De schooltijd is een zeer intensieve periode voor kinderen en ouders. Het combineren van school, werk, sociale verplichtingen en vrije tijd kan heel complex zijn. Soms lopen leerlingen daarin vast is er behoefte aan externe ondersteuning en begeleiding. De persoonlijke en professionele aanpak van de studieclub zorgt voor een omgeving die de schoolprestaties van onze clubleden optimaliseert.

Wij zijn in Abcoude gevestigd waardoor de scholieren uit Abcoude rustig in hun eigen omgeving huiswerkbegeleiding kunnen krijgen, en daarna meer vrije tijd overhouden.

 

Agnès Hylkema

Ik heb ruim 25 jaar ervaring als klinisch psycholoog en psychotherapeut. Sinds 19 jaar heb ik een eigen praktijk voor psychologisch onderzoek, begeleiding en psychotherapie in Amsterdam, voor kinderen van 4-18 jaar en voor jong volwassenen.. Bij de begeleiding van deze groep spelen school en leerproblematiek vaak een belangrijke rol. Mijn  jarenlange ervaring op dit gebied heeft mij nu gemotiveerd om deze geïntegreerde aanpak van studiebegeleiding, diagnostiek en (psychologische) ondersteuning toe te gaan passen bij de Studieclub in Abcoude.

Als moeder van 4 zoons in de leeftijd van 16-22 jaar kan ik mij terecht een ervaringsdeskundige noemen en ben ik mij  bewust als geen ander van de uitdagingen die de schooltijd met zich mee brengt.